Free YouTube views likes and subscribers? Easily!
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

Oko: Šekularac - Beli Pele, Mesi pre Mesija

Follow
RTS Oko - Zvanični kanal

O prvoj velikoj sportskoj zvezdi druge Jugoslavije, o tome kako je Miloš Crnjanski po povratku iz Londona pobegao od kolega pisaca u Skadarliju da upozna Dragoslava Šekularca.

Za majstorom i gora plače, kaže narodna izreka. A on je bio najveći majstor fudbalske igre koji se rodio na Balkanu. Da, imala je Srbija Mesija mnogo pre Mesija ili je zbog mnogo čega na terenu i van njega bolje poređenje sa Maradonom? A španska Marka uz vest o smrti napisala je da je Dragoslav Šekularac bio Beli Pele.

O prvoj velikoj sportskoj zvezdi druge Jugoslavije, o tome kako je postao najveći, razmerama njegove popularnosti i tome zašto su ga toliko voleli; ali i tome kako je jedan Miloš Crnjanski po povratku iz Londona pobegao od kolega pisaca u Skadarliju da upozna Dragoslava Šekularca.

Gosti emisije:

Dušan Maravić, nekadašnji fudbaski reprezentativac, saigrač i prijatelj Dragoslava Šekularca

Zoran Slavnić, nekadašnji košarkaški reprezentativac i prijatelj Dragoslava Šekularca

Vule Žurić, pisac koji je za radio adaptirao romane Miloša Crnjanskog a fenomenologiju iracionalnog objašnjava pišući o Crvenoj zvezdi

Autor emisije: Gorislav Papić

Label and copyright: RTS

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! GOVORNICA 29.09.2018 Zoran Stanojević. GOVORNICA 03.11.2018 Rodoljub Šabić. POSLE RUCKA - Dramatican porast ubistava i samoubistava u zatvorima - (TV Happy 29.11.2018). U CENTAR Srpsku vojsku poslati na Kosovo (Damnjan Knežević). Ćirilica - Šešelja cenzurišu čak i kada ide uživo. Azra Redžić Radulović Svetlana Broz. GOVORNICA 16.06.2018 prof. dr Milan Brdar. Dragoslav sekularac football artist comparison with any player in the world by ivan pobran. Zoran Moka Slavnic o razlikama izmedju Partizana i Zvezde. ZADRUGA UZIVO LIVE 24/7 (zadruga uzivo).

posted by ganraddoltg


Recommended