Rock YouTube channel with real views, likes and subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

Oko: Šekularac - Beli Pele, Mesi pre Mesija

Follow
RTS Oko - Zvanični kanal

O prvoj velikoj sportskoj zvezdi druge Jugoslavije, o tome kako je Miloš Crnjanski po povratku iz Londona pobegao od kolega pisaca u Skadarliju da upozna Dragoslava Šekularca.

Za majstorom i gora plače, kaže narodna izreka. A on je bio najveći majstor fudbalske igre koji se rodio na Balkanu. Da, imala je Srbija Mesija mnogo pre Mesija ili je zbog mnogo čega na terenu i van njega bolje poređenje sa Maradonom? A španska Marka uz vest o smrti napisala je da je Dragoslav Šekularac bio Beli Pele.

O prvoj velikoj sportskoj zvezdi druge Jugoslavije, o tome kako je postao najveći, razmerama njegove popularnosti i tome zašto su ga toliko voleli; ali i tome kako je jedan Miloš Crnjanski po povratku iz Londona pobegao od kolega pisaca u Skadarliju da upozna Dragoslava Šekularca.

Gosti emisije:

Dušan Maravić, nekadašnji fudbaski reprezentativac, saigrač i prijatelj Dragoslava Šekularca

Zoran Slavnić, nekadašnji košarkaški reprezentativac i prijatelj Dragoslava Šekularca

Vule Žurić, pisac koji je za radio adaptirao romane Miloša Crnjanskog a fenomenologiju iracionalnog objašnjava pišući o Crvenoj zvezdi

Autor emisije: Gorislav Papić

Label and copyright: RTS

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale! Dragoslav Šekularac. Velika čuda svijeta - Čuda ljudskog stvaranja. Sve što mi pripada - Olja Ivanjicki. Oko magazin: Prever balkanske kafane. ŽIVOT U KONTEJNERU - TV VIJESTI 14.02.2019. Oko ekonomije: Blokada blokiranog dijaloga. PUTIN: Zašto nije sprečen NATO u Srbiji 1999. godine!? Njemački mediji o Edinu Gačiću – ratnom muhadžedinu. Oko specijal - Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu. Zico The 'White Pelé' -HD.

posted by ganraddoltg


Recommended