Get real, active and permanent YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

MOCROMODE | DOCUMENTAIRE | VPRO DORST | DUMANS

Follow
vpro dorst

Straatmode van de Marokkaanse jeugd: je kent het wel, van die jongens met zijtasjes, dure merkkleding en designeraccessoires. Die straatmode mode zorgt voor een stigma, want door die dure kleding worden Nederlands-Marokkaanse aangezien voor criminelen. In de documentaire ‘Mocromode’ van VPRO DORST, volg je de Nederlands-Marokkaanse Dumans-vloggers Omar en Moggie en hun obsessie met de zogenoemde designerkleding, de straatmode, en zien we hoe ze dealen met de schaduwzijde van mocromode.

Regie: Elise Roodenburg & Soufyan el-Hammouti
Hoofdpersonen: Omar Lachiri en Moggie Sghiri (Dumans-vloggers)
Productie van VPRO DORST.
http://www.vpro.nl/dorst

Mocromode, van VPRO DORST, is een documentaire over misschien wel de meest gestereotypeerde groep in onze samenleving: Nederlands-Marokkaanse jongens en hun straatmode. Veel van de Nederlands-Marokkaanse jongens wonen in achterwijken en dragen vaak Marokkaanse mode, mocromode. zo ook Omar en Moggie van het populaire Youtube-kanaal Dumans: designermerken als Louis Vuitton, Gucci, Armani en Prada. Deze mocromode is soms meer waard dan een minimum maandloon, waardoor de link met criminaliteit snel wordt gelegd. Waarom dragen Omar en Moggie van Dumans dan toch deze dure straatmode? En wie gaan er schuil achter de designeroutfits?

De documentaire ‘Mocromode’ van VPRO DORST is een zoektocht naar de jongens achter het masker van geld en status, achter de straatmode, en duikt in het leven van Omar en Moggie, de Dumans-vloggers: twee neven gehuld in designerkleding, typische merken voor Marokkaanse mode, die al vloggend voor hun kanaal Dumans hun leven in Rotterdam-Zuid vastleggen. Ze slijten hun dagen in de kapsalon, dat als een soort buurthuis fungeert. Hier wordt gehangen, lol getrapt en elke outfit wordt zorgvuldig gecheckt. Maar achter de oppervlakkigheden, schuilt een subcultuur van groepsdruk en afgunst. Hoe houden Omar en Moggie, de Dumans-vloggers, zich staande in deze wereld en waar verlangen ze werkelijk naar?

Deze vraag wordt beantwoord in de documentaire Mocromode. Een mooi element in Mocromode is de bijzondere band tussen de Dumans-vloggers en neefjes Omar en Moggie. Ze zeggen over elkaar in de Mocromode documentaire dat ze een kogel voor elkaar zouden vangen. Ook zeggen ze in Mocromode, de documentaire van VPRO DORST, dat ze elkaars enige, echte vrienden zijn. Ze zijn ‘eigenlijk broers’.

Ontmoet de jongens:

Omar Lachiri (24) is youtuber. Hij is een jongen met een kort lontje, zoals hij dat zelf zegt, maar ook een doorzetter en iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Hij en Moggie zijn neven en ook elkaars beste vrienden; 'broers, eigenlijk.' Omars favoriete merken zijn Gucci, Louis Vuitton en Versace.

Moggie Sghiri (22) is youtuber en 'helemaal stressvrij'. Het is een behulpzame jongen die zichzelf omschrijft als 'mentaal sterk'. Hij zag dat zijn oudere neef Omar erg populair werd door onder andere merkkleding te dragen en al gauw tooide Moggie zich ook alleen nog maar met designer items. Zijn favoriete merken zijn Gucci, Louis Vuitton en Armani.

Ontmoet de makers:

Elise Roodenburg (1989) woont afwisselend in Amsterdam en Rio de Janeiro. In 2013 kocht ze een huis in een favela. Hier maakte ze haar eerste lange documentaire Inside the Mind of Favela Funk (IFFR 2016). Daarnaast haalde ze een BA in Antropologie en een MA in International Development. Voor Unicef India maakte ze de korte documentaire Balika.

Soufyan el Hammouti (1990) groeide op in de Amsterdamse achterstandswijk Geuzenveld-Slotermeer (Nieuw West). Hij groeide samen met zijn zusje op in een eenoudergezin en de aantrekkingskracht die merkkleding op haar had, fascineerde hem. Jaren later resulteerde dit in de scriptie Verborgen Verlangens; Een kritische blik op de aankoop van desinger kleding onder jongeren in Amsterdam, die hij schreef voor zijn afstuderen aan de faculteit Culturele Antropologie aan de UvA. Sinds zijn afstuderen in Antropologie en Communicatiewetenschap is El Hammouti in verschillende functies werkzaam in de modewereld.

Credits Mocromode:

Regie: Elise Roodenburg & Soufyan el Hammouti
Camera: Aziz Al-Dilaimi
Geluid: Matthijs Klijn
Montage: Erik ten Brinke
Componist: Ricky Cherim
Geluidsnabewerking: Matthijs Klijn en Brandon Grötzinger
Grading: Laurent Fluttert
Vormgeving: Vincent Kierkels
Productiestagiair: Maarten van Blokland
Redactiestagiair: Anne van Blijderveen
Videoredacteur: Kasper van Alphen
Productie Nynke: Jurgens
Redactie Randy: Vermeulen
Eindredactie: Ruby Deelen

Met dank aan
Omar Lachiri en Moggie Sghiri, Dumans-vloggers, voor hun medewerking
Michael Braak en Marlon das Dores contactpersonen bij de BMW-dealer
Olivier van Hoey Smith contactpersoon bij Vila Thalia
Amir Mohamed Rangi van FR Hair Salon
Tim Keures als contactpersoon voor de motor.

Mocromode is een productie van VPRO Dorst.
Meer NPO3: https://www.youtube.com/channel/UCwN9hjjqUl9VB51um_73hVg
Meer NPO 3lab: https://www.npo3lab.nl/ 1 DAG IN DE GEVANGENIS ! ( DOCU DEEL 2 ). MO BICEP 12 UUR IN HANDBOEIEN | BOEIEND - Concentrate BOLD. TOP 10 ONGELOFELIJKE ZWEMBADEN! Mocro's Met Schijt😂❤(ABONNEER😜) check nu ook #2 Nu Online. IN 3 MAANDEN ONDERBROEKENMODEL - PETRUS (ENG/NL SUBS). ROMIJN. MUIS EN MO DE SHOW OVER MOCRO MAFFIA, SEKSSCÈNES EN TOEKOMSTPLANNEN - DE SUPERGAANDE TALKSHOW. Nordin Amrabat deel 1 - Bij Andy in de auto. Slikken kreng | SEKSZUSJES TV #3. Nordin Amrabat deel 2 - Bij Andy in de auto.

posted by urlatriceia


Recommended