Free YouTube views likes and subscribers? Easily!
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

Isu Forest City, Dr M sindir MB Johor

Follow
KiniTV

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dengan nada menyindir berkata beliau bersetuju dengan Menteri Besar Johor, Osman Sapian untuk membenarkan warga asing membeli kediaman di Forest City, sekiranya mahu rakyat Malaysia tinggal di rumah kayu.

Mahathir berkata orang asing ini juga boleh membangun Johor menjadi sebuah bandar yang lebih moden daripada Singapura.

Mahathir berkata demikian kepada Malaysiakini dan Sinar Harian dalam satu wawancara eksklusif.

Mahathir berkata demikian ketika ditanya mengenai kenyataan Osman bahawa beliau mungkin tidak memahami dasar hartanah negeri itu.

Bulan lalu, Mahathir berkata rumah yang dibina di Forest City tidak boleh dijual kepada orang asing dan kerajaan "tidak akan memberikan visa untuk mereka datang dan tinggal di sini".

https://www.malaysiakini.com/news/441059 - Mungkin PM tak faham dasar Johor, kata MB

Osman mempertahankan projek yang dijalankan syarikat dari China itu dan akan bekerjasama dengan jawatankuasa khas diketuai Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Zuraida Kamaruddin untuk mencapai kata sepakat seperti mengurangkan kuota pemilikan warga asing.

Bagaimanapun Mahathir tetap dengan pendiran untuk tidak tidak membenarkan warga asing menetap di negara ini. Bicara Khas bersama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Inilah Ayat Dr Mahathir Yang Berjaya Buat Anwar Ibrahim Tergelak. Wawancara Eksklusif Bersama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. 国会通过修宪18岁投票 首相称'他们比较早熟'. TUN M VS ANWAR : ANWAR IBRAHIM TAMAK KUASA (PART 1). 未要求纳兹里攻击郭鹤年 纳吉重申大亨成功因国阵给'钥匙'. Ucapan Dasar Pengerusi PPBM, YAB Tun Dr Mahathir Mohamad di Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) BERSATU. WALAUPUN MAHATHIR DAH TERUK, UNTUK ANWAR JADI PERDANA MENYERI TIDAK SAMA SEKALI ~ PAPAGOMO. How BIG is Forest City Iskandar Malaysia? (Progress Update as 4th September 2018). RENTASAN BERITA 481 | PANAS!!! INI PUNCA UTAMA TUN M DICABAR TMJ?

posted by hoooooollyu4


Recommended