Get free YouTube views, likes and subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

INTERVJU: Aleksandar Pavić - Legija stranaca je pakao koji samo najjači mogu da izdrže! (28.9.2018)

Follow
BALKAN INFO - Zvanični kanal

Gost emisije "Intervju" bio je gospodin Aleksandar Pavić, bivši pripadnik Legije stranaca. Legija stranaca (franc. Légion étrangère) je elitna, profesionalna borbena jedinica koja je sastavni deo Francuske vojske. Jedinicu čine dobrovoljci svih narodnosti, rasa i veroispovesti. Legija stranaca služi interesima Republike Francuske, svuda u svetu. Legionari se od druge vojske razlikuju i po uniformi koja je bela. Boja beretke je zelena. Bele kepi, "Képi Blanc", nose vojni činovi, a kada postanu podoficiri dobijaju crne kepi, ''Képi noir''. Grb legije je granata sa 7 vatrenih repova. Boje legije su crvena, koja označava krv i zelena, koja označava zemlju. Ratno stanje se označava tako što se trouglasta zastava okrene naopako, tako da se zelena boja nalazi dole, a crvena iznad, što znači krv na zemlji. Moto legije je Legio Patria Nostra, što u prevodu znači legija je naša domovina. Himna legije je "Le Boudin". Pristup legiji imaju muškarci između 18 i 40 godina života izuzetnih psiho-fizičkih sposobnosti. Dobrovoljci se temeljno kontrolišu i po sigurnosnim pitanjima, što pobija mit o tome da je legija skrovište kriminalcima. Posle zdravstvenih testova, dobrovoljci pristupaju vojnoj obuci. Posle obuke dobovoljci potpisuju ugovor na 5 godina službe. U prvih 4 meseca obuke zabranjen je kontakt sa prijateljima i rodbinom. Svaki dobrovoljac dobija novi identitet, čime ga legija štiti od spoljnih uticaja. U sklopu novog identiteta menja se ime i prezime, datum i mesto rođenja, imena roditelja. Znoj pri obuci sprečava krv na terenu je glavni moto. Svaki od legionara u svojoj karijeri mora da prođe najmanje jedan specijalistički komando kurs koji traje 3 nedelje i održava se u nekoliko centara širom Francuske. Osim obuke za rat i taktike, legionari se obučavaju i kako da prežive u nemogućim uslovima. Preporučujemo Vam da pogledate ceo intervju i saznate više o brojnim zanimljivim temama.

Intervju je snimljen 18.09.2018. godine u našim prostorijama, u Beogradu. Emisiju je vodio novinar Teša Tešanović.

*************************************************************

Želimo da Vam svečano predstavimo prve majice iz BALKAN INFO kolekcije “Srpski junaci – Ustaj, živi, bori se, ne kloni!”.

Možete ih naručiti na sledećem linku: https://www.balkaninfo.rs/proizvod/srpski-junaci-ustaj-zivi-bori-se-ne-kloni/

*************************************************************

Svi koji verno pratite emisije i želite da pomognete rad produkcije od danas to možete učiniti iz Srbije i iz inostranstva. Trudićemo se da ostanemo dosledni našoj ideji o slobodnom novinarstvu i širenju istine bez cenzure.

Unapred se zahvaljujemo na svakom prilogu koji će pomoći rad naše produkcije, ali isto tako predlažemo da nam pišete sve vaše želje, predloge i konkretne savete kako da učinimo emisije još boljim na našu email adresu office@balkaninfo.me

Srdačan pozdrav,
BALKAN INFO tim

*************************************************************

UPLATE NA TEKUĆI RAČUN:

Komercijalna Banka A.D. Beograd
Broj računa: 205-9001020467818-62

*************************************************************

UPLATE PUTEM INTERNETA:

Paypal - www.paypal.com
tesatesanovic@yahoo.com

************************************************************* INTERVJU: Aleksandar Bilanović - Otkrivanje tajni džungle je moja životna avantura! (23.06.2018). INTERVJU: Zoran Buljugić - Svetom se vlada prevarama, manipulacijom i lažnim novcem! (12.12.2018). BALKAN INFO: Aleksandar Pavić - Nisam verovao da čovek za kaznu može da uradi 800 sklekova! Goli život - Rade Rakonjac - (TV Happy 22.08.2013.). INTERVJU: Biljana Plavšić - Ovo je moje poslednje obraćanje srpskom narodu! (30.07.2018). Legija i Arkan - PRISLUSKIVANI RAZGOVOR. INTERVJU: General Božidar Delić - Moramo biti spremni da opet branimo Kosovo i Metohiju! (2.8.2018). Gradnja hotela Burj Al Arab Dubai. AKTUELNO: Zabranjena istorija srpskog naroda - Slobodan Jarčević i Slaviša K. Miljković (6.8.2018). BALKAN INFO: Aleksandar Pavić - Završni marš od 120 kilometara se zove 'Marširaj ili umri!'.

posted by oljeomn9s


Recommended