Get real, active and permanent YouTube subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

Hafiz Suip - Lepaskan Pergi (OST Filem Pinjamkan Hatiku) Lirik Video

Follow
Pinjamkan Hatiku

Tajuk Lagu : Lepaskan Pergi
Penyanyi : Hafiz Suip
Lagu & Lirik : Nurzaidi Abdul Rahman

Selain daripada lagu Pinjamkan Hatiku nyanyian Ayda Jebat dan Adi Priyo, Komposer dan penulis lirik terkenal, Nurzaidi Abd Rahman juga mempertaruhkan lagu berentak balada sebagai runut bunyi filem Pinjamkan Hatiku yang tidak kurang hebatnya berjudul LEPASKAN PERGI nyanyian Hafiz Suip.

Seperti sebelumnya, Hafiz juga pernah menyanyikan lagu ciptaannya bersama rakan duetnya iaitu Adira. Runut bunyi bagi filem Ombak Rindu itu pernah menjadi fenomena beberapa tahun lalu. Lagu "Ombak Rindu" juga pernah mendapat tempat di malam kemuncak Anugerah Juara Lagu ke-27. Seterusnya kemunculan lagu yang berjudul "Untuk Cinta" juga nyanyian hafiz dan Adira yang menjadi runut bunyi filem "Pilot Cafe" yang tidak kurang hebatnya.

Kemunculan Lagu Lepaskan Pergi ini yang dijadikan sebagai salah satu runut bunyi filem Pinjamkan Hatiku di harap dapat menggamit dan mengembalikan kehebatan fenomena "Ombak Rindu". Ini kerana Nurzaidi yakin dengan kehebatan vokal dan emosi Hafiz Suip mampu memberi impak kepada pendengar. Hafiz juga sudah lama tidak melancarkan lagu balada dan di harap lagu Lepaskan Pergi ini dapat mengubat kerinduan peminatnya.

Lagu Lepaskan Pergi ini mempunyai cerita tersendiri. “Bila mereka mendengar lagu ini di sertakan dengan visual, penonton akan lebih merasai mesej yang ingin disampaikan. Ini kerana saya mencipta lagu ini berdasarkan jalan cerita filem Pinjamkan Hatiku. Saya juga terlibat dari awal pengambaran filem ini, jadi saya tahu apa yang berlaku” kata Nurzaidi.

Lagu telah di lancarkan pada 12 September 2017 dan boleh di dapati secara digital menerusi platfom seperti iTunes, Apple Music, Deezer, yonder, Joox dan Spotify pada 12 September 2017.


FILEM PINJAMKAN HATIKU DI PAWAGAM
30 NOVEMBER 2017

Instagram | @filempinjamkanhatiku
Facebook | Pinjamkan Hatiku
Twitter | @pinjamkanhatiku

© Aurawhite & Paranormal Records

posted by gradedage1